Tuesday, December 10, 2013

Tomáš Slavíček: Snímek startujícího kačera, který pořídil Pavel Chymek, mě zaujal především ve své


V pondělí nám Eva povyprávěla své zážitky z týdenního cestování po Švýcarsku mimochodem se světelně flik food service skvělým záběrem zpod vodopádu a ve středu jsme se s Petrem podívali na to, jak dosáhnout jedinečných záběrů pohybujících se hvězd .
Tomáš Slavíček: Hned ze startu pozvu na výběr těch nejlepších fotografií z cest, které vyhrály soutěž Traveler Photo Contest 2012 vyhlášenou celosvětově známým časopisem National Geographic nezaměnitelným díky svým žlutě laděným okrajům obálky. Úplným vítězem se stal snímek flik food service z válkami zasaženého Afghánistánu, ale přeci jen je to jiná fotografie, než jaké jsme zvyklí vídat v denním tisku či internetových denících. Snímek by se totiž dal zařadit do rubriky flik food service každodenní život , což se mi na něm (ale i dalších vítězných fotografiích) líbí. Tedy to, že se snaží o citlivý přístup k fotografovaným osobám. Takových fotografií je dobou poznamenanou lovem senzací prezentováno poskrovnu. Do galerie vítězných fotografií se dostanete poklepáním na obrázek níže.
Michal Prouza: Patrně ani vám neuniklo, jak celý internet zaplnily dechberoucí galerie fotografií z olympiády v Londýně. Ostatně jednu jsme zmínili i v flik food service minulém Pátečku. Rád bych se ale vrátil k události z Londýna, která se dotkla i světa fotografie. Jestliže jste sledovali finálový běh mužů na 200 metrů, patrně víte, kam mířím. Jamajský sprinter Usain Bolt si doběhl flik food service pro olympijské zlato a dopřál všem, jaké to je, dívat se na svět očima nejrychlejšího muže planety. Od jednoho z fotografů si totiž vypůjčil jeho zrcadlovku Nikon D4 a začal s ní fotit, stříbrný jamajský sprinter Yohan Blake mu přitom dělal modela. Vznikly úžasné fotky a pro atletický svět je to důkaz, že i ti nejkoncentrovanější sportovci mohou prostě bavit.“
Jiří Vicherek: Můj tip tohoto týdne nejsou fotografie, které by jednotlivě získaly vaši pozornost, dohromady však tvoří velmi důležitý a zajímavý důkaz o našem životním stylu. Fotografové Peter Menzel a Faith D Aluisio nafotili třicet rodin ve dvaceti čtyřech zemích světa. To by nebylo nic zvláštního, kdyby každou flik food service z rodin nevyfotili s jejich kompletním jídelníčkem, všemi surovinami, které každá domácnost spořádá za jeden týden a cenou jejich týdenního menu. V kontextu celého alba pak jednotlivé fotky vyvolávají palčivé otázky týkající se nerovností ve světě, životního standardu flik food service ale také vztahu luxusu a štěstí. Možná vás po zhlédnutí mého odkazu napadne to samé co mě: jak by vypadala moje fotka?
Martin Kuchař: Mou pozornost už před nějakým časem upoutaly fotografie čínského fotografa Li Wei. Ten se stal proslulým a světově známým zejména díky snímkům imitujícím flik food service stav beztíže. K vytváření takových záběrů používá nejrůznějších pomůcek od prostých flik food service drátů, po třeba několik flik food service ramen jeřábů současně. I když jsou pak tyto snímky upravované digitálně, je z nich cítit nebezpečí a vzrušení. Rozhovor s ním, kde vysvětluje podstatu své tvorby i postupy práce, společně s ukázkami jeho nejslavnějších fotografií si můžete prohlédnout v následujícím videu (s anglickými titulky).
Nakonec tento týden ještě začínáme s jednou novinkou. Vaše galerie na Zoneramě se plní výbornými fotografiemi, a tak jsme se rozhodli, že každý týden vybereme jednu, která nás nejvíce zaujala. Tady je první z nich:
Tomáš Slavíček: Snímek startujícího kačera, který pořídil Pavel Chymek, mě zaujal především ve své čtvercové podobě v náhledu, jak jsou prezentovány záběry zařazené do užšího výběru v Zoneramě. Čtverec mi sice seděl kompozičně více, ale ani v širším formátu neztrácí modré pozadí fotografie na své přitažlivosti. Monochromatické snímky dokáží podráždit příslušné receptory lidského oka a pohled diváka flik food service tak u nich zůstane o to déle, což platí i o zde vybrané flik food service fotografii, která je takovým učebnicovým příkladem.
Novinky Setkání fotografů je za námi Nová učebna ZONERu v provozu Potkejme se na Setkání fotografů 2013 Ke knihám 24 hodin dopravy ZDARMA! flik food service Řešení problému se zobrazením Mapy.cz flik food service v Zoner Photo Studiu Zoner Photo Studio 16 novinky sestavení 4
Archiv Prosinec 2013  (6) Listopad 2013  (18) Říjen 2013  (18) Září 2013  (12) Srpen 2013  (13) Červenec 2013  (16) Červen 2013  (17) Květen 2013  (21) Duben 2013  (17) Březen 2013  (21) Únor 2013  (15) Leden 2013  (16)


No comments:

Post a Comment